Ring Knutstorp - Ett kärt återseende

Tisdag kväll och dags för ännu ett linjelopp i form av Allians-GP på Ring Knutstorp, som jag längtat!
Som tidigare nämnts har jag lagt otaliga varv på Knutstorp med mina motorcyklar även om det är mer än 15 år sen sist. (Motsvarar väl ungefär 1 promille av dina antal varv här Calle Rosenblad ;-))
Denna gången var det premiär utan motor, kommer det att kännas likadant månne...? 
Nix, det gjorde det inte. Detta var jobbigare, haha :-)
Bilden är visserligen från Sturup Raceway men känslan påminner om Litokurvan på Knutstorp även med linjecykel :-)
 
Precis när vi parkerat på innerplan mullrar en blänkande Audi S4 in och parkerar bredvid. Ur stiger Nico, wattmonstret från norr, återuppstånden från de döda (eller åtminstånde efter att ha blivit pappa ;-) ) och ska göra tävlingsdebut för året. Kul att ses igen!
 
Efter att ha hämtat ut nummerlapp upptäckte jag att cykelglasögonen hade stannat kvar hemma. Wtf! Kan man cykla utan såna? 
Det största problemet (förutom att tårarna sprutar av fartvinden och rinner in i öronen så man inte hör vad konkurrenterna pratar om) är ju att uttrycket
"Det viktigaste är inte att vinna utan att vara snygg på målfotot" fallerar utan cykelglasögon, meen nu var där ju iofs inte så mycket att välja på :D
Ut och gasa!
 
10 varv runt Ringen kom att ta knappt en halvtimme. Det började ganska lugnt (alltså: det kunde varit värre)
Det var som vanligt några attacker varje varv men eftersom det blåste ganska mycket motvind på den backiga baksidan och medvind på målrakan så orkade man inte hålla undan mer än max ett varv. Jag var själv iväg i ett par stycken utbrytningar, bla näst sista varvet tillsammans med Rikard R och Calle R:
 
När klungan kom ikapp var jag lite rädd för att benen var slut men höll mig långt fram. Per Jörstad som var i en klass för sig drog en rökare i backen innan hårnålen som jag missade, han gled där iväg mot en solklar soloseger.
När vi i klungan sen blåste ner mot "Litokurvan" i 60 knyck drog jag om på yttern och öste på med en långspurt 400 meter innan mål.. Jag tänkte att detta kan ju aldrig gå vägen, mjölksyran sprutade och pulsen slog nya rekord, men det dröjde ända till ett par meter innan mållinjen innan Pontus Malmberg gled om, bra kört Pontus!
Målspurt
 
Summa summarum blev jag alltså 3:a totalt och 1:a i H40, en härlig avslutning på en härlig kväll!
Det fick firas med en korv på Hardy's i Höör tillsammans Ola som skötte hejarklacksrollen för kvällen. Tack för sällskapet!
Hösten fortsätter med några linjelopp till men eftersom det var jääkligt längesen jag körde ett triathlon hoppas jag kunna köra något sådant lopp oxå innan sommaren har gått över till vinter. Även om man har "lite" rutin på det området är det alltid spännande att se hur det kan gå när man varit ifrån det ett tag...
 
Hejs!